Учен от Белгия обвини Запада за тероризма на ислямистите

Учен от Белгия обвини Запада за тероризма на ислямистите
Twitter
A A+ A++ A

"Щетите от предишните ни политики са нанесени и не е лесно да се измъкнем. Тероризмът ще продължи, репресиите също" - това написа във Фейсбук след днешните кървави атентати белгийският физик и общественик Жан Брикмон.

Не може да се очаква промяна, докато не се направи нещо за разрешаване на палестинския въпрос, убеден е професорът по теоретична физика в Университета в Льовен, който публикува неотдавна книгата "Хуманитарен империализъм. Използването на човешките права за разпалване на война".

В днешно изказване, цитирано от "Ар Ти интернешънъл", физикът отправи остра критика към лидерите от последните няколко десетилетия: "Западните правителства използваха тези насилнически ислямистки сили за своите цели, за да дестабилизират сирийските и либийските власти, до голяма степен, защото не харесваха тези правителства, които не са ни нападали по никакъв начин. Сега хората на Запад са директно изправени пред някои от последствията от тези действия, които са отрицателни. Това е същият модел от случилото се в Афганистан, където Западът използва муджахидините срещу Съветския съюз и това доведе до атаките от 11 септември".

"Сега, много от управляващите на Запад са непреклонни в неприемането на сирийското правителство, Хизбула и Иран, които образуваха блок срещу джихадистите. И отново САЩ и Западна Европа няма да работят с тях, защото те са против това, което Израел върши", посочи Брикмон.

 

#Фейсбук #джихадисти #муджахидини #Хизбулла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино