Затегнаха мерките за сигурност в Столицата

Затегнаха мерките за сигурност в Столицата
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че от няколко седмици мерките за сигурност в столицата са засилени и се реагира на всеки сигнал.

"Обръща се внимание на всеки съмнителен пакет. Вчера и преди ден, имаше специални операции по обезвреждане на изоставени пакети. Това е начинът. Да не подценяваме всеки един случай, всеки един повод. Хората да са по-бдителни. Охраната на метрото е сериозна. Полицията охранява метрото. На всяка една от станциите има видеонаблюдение. Всички необходими мерки са взети. Видяхме, че няма застраховани от това", заяви Фандъкова.

Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че тази нощ в столичното метро ще се проведе учение, което е планирано преди седмици и не е свързано с днешните атаки в Брюксел.

"Ние от една седмица, две може би планираме едно учение през нощта в метрото с чуждестранни сили, с армията, с вътрешно министерство, все едно сме пророкували , че такива неща ще стават. Така че се опитваме да сме максимално подготвени. За метрото на София - не ви съветвам да призовавате дявола", съобщи Борисов.

#Йорданка Фандъкова #Бойко Борисов #метро #София #сигурност #столица #пакет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници