Гилотинираха тенис бос заради сексистки изказвания

Гилотинираха тенис бос заради сексистки изказвания
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на тенис турнира в Индиън Уелс се сбогува със своя пост заради сексисткия скандал, който подпали - за което вчера Sporta.bg Ви информира.

Реймънд Мур беше порицан публично за изказването си и след 29-годишна служба бе освободен от собственика на надпреварата Лари Елисън. "За следващия си живот искам да се завърна като някой от тура на WТА, защото тях ги носят мъжете. Те не взимат решения и са много големи късметлии. Те са много, много големи късметлии. Ако бях тенисистка, щях всяка вечер да падам на колене и да благодаря на Господ, че е дал на този свят Роджър Федерер и Рафаел Надал. Тенисисти като тях носят този спорт на раменете си", каза Мур след финала на турнира и това му донесе куп неприятности.

Мур се извини за думите си часове по-късно, но вече бе късно. "Проявих лош вкус и се извинявам на всички тенисистки и на WТА като организация. Финалът между Серина Уилямс и Виктория Азаренка демонстрира силата на тези състезателки и на WТА като цяло, така че наистина поднасям своите най-искрени извинения на всички, които съм засегнал с коментарите ми", каза в извинението си вече бившият директор. 

Това обаче не му спаси главата и тя бе гилотинирана и взета за трофей (естествено в преносен смисъл) от Лари Елисън.

#тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници