Евакуират парламента и правителството в Брюксел

Евакуират парламента и правителството в Брюксел
БГНЕС
A A+ A++ A

Сградата на правителството и парламента на Белгия са евакуирани, съобщава агенция Белга.

По-рано ръководството на Европейската комисия помоли своите служители да не напускат работните си места и домове след серията от експлозии на летището и метрото в Брюксел. Според официален представител на Европейския парламент законодателният орган на ЕС работи в обичаен режим.

Правителството в Брюксел официално призна, че експлозиите са терористични атентати. Нивото на заплаха в цялата страна е повишено до най-високата 4 степен.

Сградите на европейските институции са блокирани след експлозиите на летището в Брюксел и на метростанции в близост до европейските институции. Комисарят Кристалина Георгиева написа в „Туитър”, че за всички институции е обявен код „оранжев”, тоест всички срещи във и около сградите са отменени, а в тях се допускат само служители. В Брюксел има сгради на Европейската комисия, Европейският парламент и Европейският съвет - основните институции на ЕС.

По-рано Геоергиева призова гражданите на Брюксел да не напускат домовете и работните си места. Същият призив дойде и от кризисния център в Брюксел, установен след атаките.

Все още не е ясно колко души са загинали при 3-те съобщени за момента експлозии в белгийската столица. Непотвърдени от властите информации говорят за 17 загинали и десетки ранени на летището, а самата брюкселска полиция съобщи за 10 загинали в една от метростанциите.



 

#Белгия #Брюксел #атентати #ЕК #европейски институции #евакуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници