Тимошенко не е малтретирана в затвора, според украинската прокуратура

Тимошенко не е малтретирана в затвора, според украинската прокуратура
Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко показва белези от наранявания при преместване от затвора в болница, 27 април 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Проверката, която извърши украинската прокуратура във връзка със заявлението на Юлия Тимошенко, че върху нея е упражнено физическо насилие по време на транспортирането й до болницата, не потвърждава жалбата на бившия премиер.

Това предава ИТАР-ТАСС, цирирана от Фокус, позовавайки се на изказване на началникът на главния отдел за надзор върху спазването на законите при изпълняване на съдебни решения, Вадим Горан.

В края на миналата седмица световните агенции публикуваха снимки, на които бившият премиер на Украйна показва белези от наранявания по цялото си тяло.

„Ние проведохме много проверки и разпитахме всички участници в събитието- лекарите, служителите на затвора, персонала от бърза помощ, лекари от болницата и други лица, които могат да свидетелстват за това какво се е случило", поясни Горан.

„В хода на проверката не бяха потвърдени изказванията на Юлия Тимошенко", заявява служителят на прокуратурата.

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко излежава седемгодишна присъда за злоупотреба с власт заради договор за газови доставки с Русия, сключен след газовата криза от 2009 г. Самата Тимошенко и привържениците й твърдят, че присъдата и продължаващите процеси срещу нея са политическа разправа с нея от страна на противника й – президента Виктор Янукович.

#Юлия Тимошенко #Украйна #Виктор Янукович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино