Двама от тримата, задръжани за данъчни престъпления, остават в ареста

Двама от тримата, задръжани за данъчни престъпления, остават в ареста
БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на МЕС КОМЕРС Росен Терзиев, финансиста на престъпната група Веселин Минев и Методи Методиев, който е контролирал кухите фирми бяха задържани при специализирана акция.

Специализираният наказателен съд остави в ареста двама от тримата, задържани за данъчни престъпления и пране на пари, след акция на ГДБОП и НАП от вторник. За това съобщи пресцентърът на съда. Прокуратурата поиска и за тримата най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Обвиняемите са осъществявали вътрешнообщностна продажба на месо като са ощетили държавата с над 600 хил. лв. заради неплатен ДДС. Единият от тях е управителят на фирмата МЕС КОМЕРС Росен Терзиев, другият е Веселин Минев, който е бил финансиста на организираната престъпна група и Методи Методиев, който е контролирал кухите фирми. Една част от бизнеса на фирмата е легална, обясни ръководителят на ГДБОП Ивайло Спиридонов на брифинг вчера. Освен това дружеството е част от играчите на пазара за месо. До този момент няма затворени магазини на фирмата.

Специализираният съд остави в ареста Веселин Минев и Методи Методиев. Мотивите му са, че е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са им повдигнати обвинения. Освен това деянита, за които ще отговарят пред съда са с високата степен на обществена опасност. Според съда има и реална опасност да извършат други престъпления.

След преценка на здравословното и семейното състояние на обвиняемия Росен Терзиев, спрямо него съдът взе мярка за неотклонение"домашен арест".

И тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало, а за така повдигнатото им обвинение могат да получат от 3 до 10 години затвор.



#данъчни престъпления #арест #полиция #Специализиран наказателен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници