Путин предупреди, че Русия може да върне военните си в Сирия за часове

Путин предупреди, че Русия може да върне военните си в Сирия за часове
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако се наложи, Русия може да повиши военното си присъствие в Сирия само в рамките на няколко часа, предаде БНР.

"Ако потрябва, Русия може буквално за няколко часа да увеличи контингента си в региона до размер адекватен на обстановката и да използва арсенала си в пълна степен. Не желая да го правя, военната ескалация не е наш избор и разчитаме на здравия разум на всички страни", заяви той.

На церемония по връчване на ордени на руските военни Путин оцени като "отлично" представянето на летците по време на операцията в Сирия: "Създадохме условия за началото на мирен процес. Успяхме да установим и позитивни и конструктивни отношения със Съединените щати и с опозиционните сили вътре в Сирия, които искат да спрат войната. И пътят към мира проправихте именно вие - руските войници".

Президентът на Русия връчи и 17 отличия на военни, включително на една жена, участвали в антитерористичната операция в Сирия. Путин коментира, че със сигурност участието им в операцията ще има важно значение за кариерата им във въоръжените сили на страната в бъдеще.

 

#Русия #Сирия #военни #Владимир Путин #мирен процес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници