Заподозреният в борсови измами в САЩ Недко Недев остава в ареста

Заподозреният в борсови измами в САЩ Недко Недев остава в ареста
БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Недко Недев, който беше задържан, след като Върховна касационна прокуратура получи от САЩ искане за неговия арест, с цел последваща екстрадиция. САС гледа днес молбата за изменение на постановената от Софийския градски съд (СГС) най-тежка мярка за неотклонение в по-лека.

Съдът прие представените от защитника на Недев в днешното съдебно заседание писмени доказателства – решение на ТЕЛК, касаещо психиатричното заболяване на бащата на задържания, който страда от шизофрения. Адвокатът се аргументира, че има основания да се смята, че неговият подзащитен също може да е засегнат от болестта, която има наследствен характер. На заседанието пред СГС адвокатът на Недев показа епикриза за психиатрично заболяване – биполярно разстройство.

Друго представено пред съда днес доказателство бе договор за наем на жилище в София. Прокурорът заяви обаче, че представеният договор не може да бъде приет като категорично доказателство за трайна свързаност на задържания с адреса, на който пребивава.

Съдът мотивира решенито си да остави Недев в ареста с това, че съществува риск от укриването му, тъй като има двойно гражданство – българско и американско и дълго време е бил в чужбина. Съдът намери, че здравословното състояние на задържания е съвместимо с условията на ареста.

Срещу Недев има заведено дело във Федералния Районен съд за Южния Район на Ню Йорк по осем обвинения, в това число за борсова измама, измама по пощенски път, квалифицирана кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта.

За шест от осемте деяния, в които Недков е обвинен, законодателството на САЩ предвижда до 20 години затвор, а за останалите по две години. Глобата, която може да бъде наложена на Недков е в размер на 5 милиона долара. Недев е обвинен в това, че е извършвал борсови манипулации с акции на дружествата Avon, Tower Group International и Rocky Mountain Chocolate Factory.

#Софийски апелативен съд #Недко Недев #САЩ #ТЕЛК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници