Байерн обърна Юве след продължения и си заслужи слава в Шампионска лига (ВИДЕО)

Байерн обърна Юве след продължения и си заслужи слава в Шампионска лига (ВИДЕО)
БГНЕС
A A+ A++ A

Байерн постигна един от най-паметните обрати в историята на Шампионска лига, след като се завърна от мъртвите и обърна Ювентус от 0:2 до 4:2 след продължения в реванша от осминафиналите на най-силния турнир.

Подробности и видео от мача вижте в Sporta.bg

„Старата госпожа“ заслужи поздравления с начина, по който изигра първото полувреме, заслужено повеждайки с 0:2 с попадения на Пол Погба в 5-ата и на Хуан Куадрадо в 43-ата минута.

След почивката Байерн продължи на прилага стихиен натиск, но не се виждаше как ще може да преодолее защитата на Юве. Въпреки това след две поредни центрирания от десния фланг Диего Коста първо сложи топката на главата на Роберт Левандовски за 1:2 в 74-ата минута, а след това в 90-ата асистира на Томас Мюлер по идентичен начин.

За всички бе ясно, че след като Юве бе допуснал изравняване в последната минута, продълженията ще се изиграят под доминацията на Байерн и точно така и стана. В 108-ата минута центриране от левия фланг бе свалено от Левандовски за Тиаго Алкантара, чийто изстрел от десетина метра матира Джанлуиджи Буфон за 3:2.

В следващите няколко секунди Ювентус изглеждаше препариран, а домакините се възползваха от този факт и Кингсли Коман наказа бившия си тим с прекрасен гол по десния диагонал за крайното 4:2.

#Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници