Шампионска лига: Байерн или Ювентус ще отпадне още сега?

Шампионска лига: Байерн или Ювентус ще отпадне още сега?
БГНЕС
A A+ A++ A

Байерн приема Ювентус в най-интригуващия реванш от осминафиналите в Шампионска лига на стадион „Алианц Арина“ в Мюнхен. След 2:2 в Торино миналия месец сега двата гранда ще трябва да решат спора помежду си, като не са изключени и продължения и изпъления на дузпи.

Огромни неприятности ще причинят на Ювентус обаче отсъствията поради контузии на Пауло Дибала, Клаудио Маркизио, Джорджо Киелини, както и фактът, че Марио Манджукич едва в последния момент бе включен в групата.

Байерн е фаворит поради тази причина и заради двата гола на чужд терен, чието вкарване обаче провокира страхотен отговор от страна на „Старата госпожа“, довел до вълнуващите последни мигове на първия мач.

Баварската машина има само едно поражение в последните си 15 мача – 1:2 от Майнц в Бундеслигата, докато Ювентус падна само веднъж в предишните си 19 двубоя – 0:3 от Интер в реванша от полуфиналите за Купата на Италия, но елиминира „нерадзурите“ след дузпи.

Двата тима се срещнаха на четвъртфиналите през 2013 година, когато Байерн отстрани съперника си с две победи с по 2:0 и в последствие постигна исторически требъл от титли. През 2009/10 пък баварците сразиха с 4:1 Юве в Торино и прескочиха груповата фаза за сметка на „Старата госпожа“, като след това стигнаха до финала, но го загубиха от Интер с 0:2.

Байерн по-често е губил дуелите в елиминационна фаза от евротурнирите срещу италиански противници – 4 победи и 6 поражения. Юве пък има позитивна статистика срещу германска опозиция – 13 успеха и само 3 загуби.

#Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници