Манчестър Сити и Атлетико са първите 1/4-финалити в Шампионска лига

Манчестър Сити и Атлетико са първите 1/4-финалити в Шампионска лига
A A+ A++ A

Манчестър Сити пренаписа историята си и за първи път се класира на четвъртфиналите в Шампионска лига, след като очаквано елиминира Динамо (Киев). "Гражданите" имаха комфортен аванс след успеха си с 3:1 като гости и дори равенството 0:0 тази вечер на "Етихад Стейдиъм" им стигна да преодолеят първата елиминационна фаза.

При положение че тимът абдикира от битката за титлата в Англия, но пък спечели турнира за Купата на лигата, историческият прогрес до четвъртфиналите може да се окаже достатъчен за мениджъра Мануел Пелегрини за достоен изход от "Етихад". Чилийският специалист предава поста си на Хосеп Гуардиола от следващия сезон, но говори уверено за класиране дори на финал на прощаване с Манчестър, макар представянето в реванша срещу Динамо да не даде сериозни основания за такива надежди.

Подробности и видео за историческото класиране на Манчестър Сити вижте в Sporta.bg

Атлетико (Мадрид) трябваше да премине през коварнотo изпитание на рулетката на дузпите, но все пак се класира за трета поредна година на четвъртфиналите в Шампионска лига. "Дюшекчиите" бяха фаворити в дуела с ПСВ (Айндховен), но и в реванша на своя стадион "Висенте Калдерон" не можаха да стигнат до вратата на противника.

След нулево равенство в 90-те минути на "Филипс Стейдиъм" и ново 0:0 след 120 минути в испанската столица се стигна до изпълнение на дузпи, при което домакините се оказаха с по-здрави нерви.

Подробности и видео за драматичния успех след дузпи на Атлетико Мадрид вижте в Sporta.bg

#Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници