Патриарх Кирил подари яйце и книга на Цачева

A A+ A++ A

Патриархът на Руската православна църква Кирил подари великденско яйце и книга на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

От своя страна ръководителят на руското православно духовенство получи като подарък икона на Свети Иван Рилски при посещението си в българския парламент.

Тя му бе връчена от от Волен Сидеров, който е ръководител на Постоянна делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие, предаде „Стандарт”.

Преди това патриарх Кирил се срещна с президента Росен Плевнелиев. Двамата изразиха общата позиция, че религиозното и културното наследство задължава институциите и държавниците да бъдат отговорни за развитието на двустранните отношения между България и Русия, съобщи БНР.

Стотици вярващи се събират в Пловдив, където следобед руският патриарх Кирил и българският Максим ще отслужат тържествено богослужение в митрополитската църква „Св. Марина".

Пловдивчани ще посрещнат Негово Светейшество в градинката на площад Джумаята, от където ще потегли литийно шествие до църквата „Св. Марина".

Там ще го очакват българският патриарх Максим и всички митрополити и епископи, след което ще започне и молебенът, уточнява иконом Добромир Костов, протосингел на пловдивската митрополия.

Молебенът ще бъде извършен пред частицата от кръста Господен, който се пази в манастира „Св. Троица" на Кръстова гора, а също и пред чудотворния образ на Св. Богородица, т.нар. Златна ябълка, които са велики светини за българската епархия.

След богослужението техни светейшества ще поздравят и всички миряни.

#патриарх Кирил #Руската Православна църква #Цецка Цачева #председател на Народното събрание #Волен Сидеров #Пловдив #президент #Росен Плевнелиев #Свети Иван Рилски #патриарх Максим #България #Русия #Джумаята

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »