Тома Белев: Има кампания срещу опазването на природата и в нея се включва Главната прокуратура

Тома Белев: Има кампания срещу опазването на природата и в нея се включва Главната прокуратура
БГНЕС
A A+ A++ A

Има кампания срещу опазването на природата и в нея се включва Главната прокуратура. Това коментира в предаването “Нещо повече“ по БНР екологът Тома Белев във връзка с проверката, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров след публикация във в. Труд за неефективно управление и разходване на средства от ЕС.

„За мен няма никакви опасения, защото твърденията в тази статия са абсолютно неверни. Учуден съм, че Главна прокуратура посочва, че от изисканите документи от МОСВ е потвърдена информацията от статията за лалугерите. В статията за лалугерите пише, че МОСВ продължава да пуска безсмислени поръчки, че държавната поръчка е дадена от приятел на Тома Белев и че българският и европейският данъкоплатец са дали на Тома Белев по 6867 лева за всеки преместен лалугер. В тези твърдения на статията няма нищо вярно“, коментира екологът.

Тома Белев поясни, че самата обществена поръчка изобщо не се отнася само за лалугери. „Това е една от над 20 дейности. Посоченият в статията г-н Иван Иванов, посочен като мой приятел, който ми е дал тази поръчка, е освободен година преди да е сключен договорът. Нито аз, нито представлявана от мен организация участва в тази обществена поръчка. Твърденията на Главната прокуратура са абсолютно неверни“, каза още той.

По думите на природозащитника, той не е работил по нито един проект, финансиран от ОП "Околна среда“ в природния парк "Сините камъни“. „Изключително учуден съм как Главна прокуратура може да твърди неверни неща. Те потвърждават една клевета на в-к "Труд“. Ние в момента се съдим с вестника“, заяви Тома Белев.



#Тома Белев #обществена поръчка #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници