Природозащитник №1 у нас Тома Белев: По-приятно ми е да плажувам в Гърция, причините са доста

Природозащитник №1 у нас Тома Белев: По-приятно ми е да плажувам в Гърция, причините са доста
A A+ A++ A

Един от най-известните у нас природозащитници - Тома Белев, направи сравнение между плажуването по родното Черноморие и почивка в Гърция. Ето какво написа той, давайки конкретни примери:

Няма да кажа, че в Гърция е по-евтино да почиваш. Вярно е, но за случаи че купуваш от дискаунтърите и готвиш в квартирата. У нас може да намериш и по-евтини квартири, и по-евтини заведения. В Турция пък ще намериш и по-евтини условия от България.

Ще споделя само, че ми е по-приятно да плажувам в Гърция. Защото, мога да съм сам на цял плаж, до който има транспортен достъп. Защото, има десетки плажове в рамките на 30 минути около мястото за спане, за плажуването на които никой не плаща и цент. Защото, на 80% от плажовете на които съм бил през последните десет години няма сгради и бетон. А в останалите сградите са ниски като маслиновите дървета. А аз обичам да сменям по два плажа на ден и рядко повтарям места за почивка и плажове.

Защото, повечето от заетите в туризма по бреговете на Гърция не ме гледат като ходещо портмоне. Защото, никога не съм получавал киселини след хранене в заведение, нито ме е боляла главата след чаша вино. Да, и у нас ги има подобни заведения, но трябва да ги улучиш.

Защото, има къмпинги за всеки джоб, при това много.

Защото, гостоприемството и усмивката са стандарт при обслужването. Защото, е много спокойно да почиваш там. Това ми се е случвало на българските планини, но не и по родното море.

Не агитирам никой да летува в Гърция, защото колкото повече родни туристи има, толкова повече трябва да ходя на юг. Просто споделям какво е важно за мен с оглед дискусията в народното събрание за къмпингуването.

Може ли българското Черноморско крайбрежие да е така - може, стига да го искат туристите и стига да се озаптят строителството и плажните концесии. Не е малко, не е лесно, но все още имаме шанс за нормален туризъм.

#Тома Белев #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници