Реформаторският блок ще иска извинение от ръководството на ДСБ

Реформаторският блок ще иска извинение от ръководството на ДСБ
БГНЕС
A A+ A++ A

Случилото се по време на Националната конференция на "Демократи за силна България" в неделя може да се определи като "поглед наляво". Това заяви народният представител от Реформаторския блок (РБ) Димитър Танев на брифинг в Казанлък. Впоследствие обаче той уточни, че има предвид и поздравителното слово към делегатите на форума на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева.

Реформаторският блок ще настоява за публично извинение от ръководството на ДСБ за отношението по време на конференцията към съпредседателя на РБ Найден Зеленогорски, който на практика бе бламиран от делегатите на националния форум на ДСБ, допълни Танев.

По неговите думи, Реформаторският блок няма да подкрепи Законопроекта за изменение на Изборния кодекс, соред който гласуването става задължително и се предвиждат глоби за гражданите, в случай не участват във вота. "За нас е неприемливо да се глобяват хора, защото не са гласували", категоричен е депутатът, цитиран от БТА.

Според Танев големият проблем на българските избори не е избирателната активност, която е близка до тази в останалите европейски страни, а купеният корпоративен вот и над 1 милион мъртви души в избирателните списъци.

Отмяна на номерацията на партиите в изборната бюлетина и въвеждане на машинното гласуване и машинното преброяване са далеч по-разумни предложения, смята Димитър Танев, за които от Реформаторския блок ще настояват.

Народният представител определи предложения от правителството Антикорупционен закон като "ясен сигнал за политическа воля и сериозна предпоставка за решителна битка с корупцията". Той изрази надежда до края на месеца проектозаконът да бъде внесен в Народното събрание.

Четиридесет конкретни мерки в осем различни области, като половината от мерките са с хоризонт шест месеца, съдържал подписаният вече от премиера и предложен от Реформаторския блок Меморандум, каза още Димитър Танев. Всяко едно управление трябва да има времеви хоризонт за обещанията си и за нас това е правилно, коментира по този повод той.

Реформаторският блок ще излъчи единна собствена кандидатура за президентските избори, съобщи още депутатът.



#реформаторски блок #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници