Една трета от гърците са под прага на бедността

Една трета от гърците са под прага на бедността
БГНЕС
A A+ A++ A

Според първоначални оценки, включени в последния доклад на ОИСР, бежанската криза е струвала на гръцката икономика 0.4 на сто от БВП на страната през 2015 г. 

Това каза генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия, който представи констатациите на доклада на Алексис Ципрас, по време на посещението си в Атина, четвъртък. Изводите в доклада са шокиращи, тъй като почти една трета от населението в Гърция е паднало под прага на бедността, по време на икономическата криза.

Гурия представя още по-мрачна картина на гръцката икономика и обществото като цяло, ако ЕС не успее да осигури ефективна помощ на Гърция за бежанската криза. 2016 ще бъде година на застой на растежа, докато БВП през 2017 г. се очаква да нарасне с близо 2 процентни пункта.

Той прогнозира, че текущите структурни реформи, подобряване на публичните финанси и външното търсене ще увеличат инвестициите и пазара на труда. Гурия подчертава, че за успешния изход на преговорите между гръцкото правителство и неговите кредитори е от жизнено важно значение за подобряване на перспективите на гръцката икономика.

 

#Гърция #бедност #ОИСР #доклад #Анхел Гурия #еврозона #икономически растеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници