Доналд Тръмп отново заложи на антиислямска реторика: "Мюсюлманите мразят САЩ"

Доналд Тръмп отново заложи на антиислямска реторика: "Мюсюлманите мразят САЩ"
БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямът отново се превърна в ябълка на раздора при дебат между кандидатите на Републиканската партия. Този път обаче нямаше големи нападки, въпреки че лидерът в първичните избори при републиканците Доналд Тръмп обяви, че мюсюлманите мразят САЩ, предаде агенция „Ройтерс“.

Основни опоненти на Тръмп бяха Марко Рубио и сенатор Тед Круз. „Имаме сериозен проблем – мюсюлманите ни мразят”, каза убедено Тръмп. В отговор Рубио и Круз подчертаха, че е много важно за САЩ да запази добри отношения с мюсюлманските държави. Рубио, който е кандидатът на по-консервативните републикаци, стигна и по-далеч.

„Американските мюсюлмани са патриоти. Навсякъде по света има мюсюлмани, които служат в унформа. Те са готови да умрат за САЩ”, убедено каза той.

Тед Круз не беше толкова милостив, като припомни как Тръмп е карал свои привърженици да го поздравяват с изпъната във въздуха ръка с разперена длан. Круз направи доста картинна асоциация на популярния нацистки поздрав.
Освен всичко друго, милиардерът публично каза и колко американски войници биха били нужни, за да се елиминира „Ислямска държава”. Между 20 хил. и 30 хил. войници, бяха думите на Тръмп и те кореспондират с виждането на много от т.нар. „ястреби” в средите на Републиканската партия.

 

#САЩ #избори #президент #Доналд Тръмп #мюсюлмани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници