Ливърпул подчини Юнайтед в първия дуел от Лига Европа (ВИДЕО)

Ливърпул подчини Юнайтед в първия дуел от Лига Европа (ВИДЕО)
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ливърпул зарадва феновете си на стадион „Анфийлд“ с победа 2:0 над вечния враг Манчестър Юнайтед в първото издание на голямото дерби на Англия на международната сцена.

Видео и подробности от головете на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед вижте в Sporta.bg

Мърсисайдци взеха ключово предимство преди реванша в осминафиналите на Лига Европа и ще могат по-спокойно да излязат на терена на „Олд Трафорд“ след седмица. В 20-ата минута Даниел Стъридж откри резултата от спорна дузпа, отсъдена за нарушение на Мемфис Депай срещу Натаниъл Клайн.

След четири ключови намеси на Давид де Хеа в 70-ата минута най-накрая Ливърпул стигна до втори гол, дошъл след кошмарно отиграване на Майкъл Карик в собственото му наказателно поле. Той подари топката на Адам Лалана, който пък асистира за Роберто Фирмино – 2:0, макар в атаката на домакините да имаше засада на Алберто Морено.

Въпреки че и при двете попадения бяха замесени дискусионни съдийски решения (за засадата спор не може да има), победата на Ливърпул е заслужена, а играчите на Юнайтед могат само да се срамуват от безличното си представяне на „Анфийлд“.

#Ливърпул #Манчестър Юнайтед #Лига Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници