Американски части задържаха в Ирак специалист по химически оръжия от „Ислямска държава“

Американски части задържаха в Ирак специалист по химически оръжия от „Ислямска държава“
БГНЕС
A A+ A++ A

Член на ислямистката групировка "Ислямска държава", който бе арестуван миналата седмица от американски специални части в Ирак, е специалист по химически оръжия, съобщиха двама американски военни.

Високопоставеният член е арестуван в Ирак от американски командоси, които Пентагонът разположи наскоро, за да извършват сухопътни удари срещу ИД, уточни единият от източниците.

Според тях става дума за експерт по химическите оръжия. Командосите от ETF ("Expeditionary targeting force") имат за мисия да залавят или елиминират членове на ИД и да събират разузнавателни сведения. Залавянето на този високопоставен ръководител на ИД миналата седмица бе потвърдено от американски представител, който уточни, че при разпита му са получени ценни сведения. В момента той е под арест в Ирак.

Според Си Ен Ен, информациите, които е дал при разпитите, е позволила да бъдат нанесени въздушни удари върху ключови за програмата за химическите оръжия на ИД в Сирия цели. Телевизия Ен би Си уточнява, че името на заловения е Слиман Дауд ал Афари.

 

 

#Ислямска държава #Ирак #химически оръжия #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници