"Черният списък" с лица и компании на ЕС срещу Русия е удължен с шест месеца

"Черният списък" с лица и компании на ЕС срещу Русия е удължен с шест месеца
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 Санкциите на ЕС срещу лица и компании, "подриващи и заплашващи" териториалниата цялост и суверенитет и независимостта на Украйна, бяха удължени с още шест месеца до септември тази година, съобщи Съветът на ЕС. Това са мерките, чрез които Съюзът замразява активите и забранява пътуването в ЕС на включените в писъка.

Рестриктивните мерки са срещу 146 лица и 37 фирми. В последния си вариант черният списък на ЕС включи зам.-председателят на Русия Димитрий Рогозин. Засегнати са и министърът, и зам.-министърът на отбраната Аркади Бакхин и Анатоли Антонов.

По-рано тази седмица група депутати от Европейскя парламент в отворено писмо предложиха самият руски президент Владимир Путин да бъде включен в списъка.

Санкциите влязоха в сила през март 2014 г.

ЕС успява да постигне съгласие за продължението са тази част от санкциите въпреки растящото разделение между държавите, готови да се откажат от тях. Брюксел обаче настоява, че условията на споразумението от Минск и примирието в Украйна не са спазени, което елиминира възможността санкциите да се отменят.

По-рано тази година премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че удължаването на санкциите срещу Москва няма да бъде автоматично, като призова за сериозна дискусия между държавите членки по отношение дали те имат ефект или носят загуби за ЕС.

 

#Русия #ЕС #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници