В Мраморно море се провеждат съвместни военни маневри на Украйна и Турция

В Мраморно море се провеждат съвместни военни маневри на Украйна и Турция
facebook.com/navy.ua
A A+ A++ A

 Военноморските сили на Украйна и Турция провеждат съвместни учения в Мраморно море. 

Според съобщение на официалната страница във "Фейсбук" на украинския боен флот в маневрите се е включила фрегатата "Хетман Сагайдачни" и корабът за разминиране "Балта". Целта на ученията е отработване на тактически маневри, борба със самолети на противника и усъвършенстване на комуникациите.

"Освен това в съответствие с плана за съвместни действия между украинският и турският военноморски флот е насрочено съвместно учение за подготовка на украински екипажи в турски бази", допълва текстът на съобщението.

В края на януари външният министър Павло Климкин заяви в Истанбул пред в."Дейли Сабах", че страната му определено се интересува от военното сътрудничество с Турция.

Броени дни преди това имаше среща между Александър Турчинов от украинския Съвет за национална сигурност и Исмаил Демир, ръководител на Секретариата на отбранителната индустрия, на която е била потвърдена важността на "обединяването на способностите на нашите държави", припомня сп."Нюзуик".

Докато украинци и турци тренират в района на Проливите, министърът на отбраната Сергей Шойгу обясни, че руското учение предвижда маневри на десантните части, вонно-транспортната авиация и военноморските сили с цел да се провери готовността им за "отблъскване на екстремистки заплахи и други предизвикателства" и разполагане в райони, отдалечени на повече от 2000 км.

За целта са активирани около 8500 военни, 900 единици наземна бойна техника, 200 самолета и 50 кораба.

 

 

#Турция #Украйна #военни маневри #кораби #Мраморно море #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници