Северна Корея плаши с подобрени ядрени балистични ракети

Северна Корея плаши с подобрени ядрени балистични ракети
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун е заявил, че Пхенян е реализирал задачата за "намаляване теглото на ядрените бойни глави и стандартизирането им според балистичните ракети", информира "РИА Новости".

Лидерът на Северна Корея се е срещнал с конструктурите на ядрените оръжия в страната и ги е поздрави за успешната работа.

По-рано Съвета за сигурност на ООН единодушно прие прилагането на допълнителни санкции срещу Северна Корея, наложени заради въпросния „успех”. Положението на Корейския полуостров ескалира, след като на 6 януари Северна Корея извърши своя четвърт ядрен опит, а на 7 февруари изведе свой спътник с ракета-носител, която може да бъде използвана за нанасяне на ядрен удар на разстояние до 12 хиляди километра (или да извърши ядрен удар с голям радиус на действие).

Междувременно, от началото на тази седмица Южна Корея и САЩ започнаха съвместни военни учения с участието на 300 000 южнокорейски и 17 000 американски войници, които тренират за провеждането на операции с цел унищожаването на севернокорейското ръководството в случай на война.


#Северна Корея #Южна Корея #ООН #санкции #ракета-носител #ядрени бойни глави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници