Съдят полицай, покрил убийство на пътя в Пловдив

Съдят полицай, покрил убийство на пътя в Пловдив
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура в Пловдив изправя на съд 40-годишния полицай Костадин Илиев. Той оказал помощ на шофьор, предизвикал катастрофа със смърт, за да избегне наказателна отговорност. Униформеният използвал служебното си положение за набавяне на облага, както и държал незаконно боеприпаси.

По същото дело като обвиняем е привлечен Иван Саравски, който причинил смърт при катастрофа и избягал. Саравски е бил шофьор на фолкпевицата Преслава. На 6 декември 2014 г. в гр. Пловдив, на бул. „Христо Ботев“, при управление на лек автомобил „Ауди А3“ е нарушил правилата за движение и убил на зебра 84-годишния пешеходец Петко Петков. Той не оказал помощ на пострадалия, а изчезнал.

Катаджията Костадин Илиев му помогнал да избегне наказателно преследване, като склонил на местопрестълението да отиде Борислав Тошев, баджанак на Саравски, и да признае, че той е бил зад волана.

Отделно полицаят подпомагал ромът Сергей Джамбазов да извърши бърза регистрация на два автомобила срещу заплащане. Илиев ще отговаря и за подкуп в размер на 1800 лева.

По делото са разпитани 42 свидетели.

#КАТ #Пловдив #съд #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници