Шампионска лига: Има ли шанс Рома срещу Реал Мадрид?

Шампионска лига: Има ли шанс Рома срещу Реал Мадрид?
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Реал Мадрид приема Рома на стадион „Сантяго Бернабеу“ в осминафинален реванш от Шампионска лига. „Белия балет“ има аванс от 2:0 след първия двубой на „Олимпико“ и изглежда непоклатим в прогреса си към следващата фаза.

Дори най-верните фенове на Рома трудно си представят как техните любимци могат да избегнат съдбата си. „Вълците“ обаче изиграха силен мач срещу този противник на свой терен и се намират в добра форма, така че имат потенциал поне да стигнат до резултат, който ще им позволи да отпаднат с достойнство.

Реал Мадрид се намира в кошмарна серия от осем поредни отпадания от италиански отбори в Шампионска лига. Именно сегашното положение е идеално за „белия балет“ най-накрая да запише позитивно представяне срещу гранд от Ботуша.

Любопитен факт е, че и двата отбора печелят последните си мачове в първенствата с впечатляваща голова разлика – след поражението от Атлетико (Мадрид) с 0:1 Реал взе следващите си два двубоя с общо 10:2, като Кристиано Роналдо наниза четири гола при разгрома със 7:1 над Селта миналия уикенд.

След поражението от Реал пък Рома громи съперниците си в Серия А и в трите си мача отбеляза 12 гола, като допусна само 2. Най-впечатляваща бе победата с 4:1 над Фиорентина, с която „вълците“ по категоричен начин се настаниха на трета позиция за сметка на „Ла Виола“.

Лучано Спалети, който е отговорник за възраждането на Рома, помни само с позитивни емоции последната си визита на „Сантяго Бернабеу“. През 2008 година неговият Рома печели гостуването си с 2:1 (това е последният случай на италианска победа на този терен) и елиминира „белия балет“ от осминафиналите в Шампионска лига.

Дали подобно нещо може да се случи и тази вечер, предстои да разберем, но предварителните очаквания са изцяло за не особено проблемен прогрес на Реал Мадрид към следващия кръг на елиминациите.

#Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници