Етичната комисия на ВСС изслуша Бойко Атанасов за "шпицкомандите", решението - на 14 март

Етичната комисия на ВСС изслуша Бойко Атанасов за "шпицкомандите", решението - на 14 март
БНТ
A A+ A++ A

След 7-часово заседание, Етичната комисия на Висшия съдебен съвет не излезе с окончателно решение във връзка с твърденията на следователя в Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов за нарушаване на принципа за случайно разпределение на делата и други нередности в дейността на съдебната институция.

На следващото заседание, което ще е на 14 март /понеделник/, съдебните кадровици ще решат как да продължи проверката по твърденията на Атанасов за "щпиц-команда" в прокуратурата.

Пред магистратите Атанасов разви тезите си за натиск и лоши практики в столичното следствие. Заяви, че не се спазва случайното разпределение и че разделянето на сектори цели малка група магистрати да работят по делата срещу хора от властта. Той разказа за оперативки, на които са давани указания как да се работи по определени случаи, информира БНТ.

Колегите на Атанасов отхвърлиха тезите му. Заявиха, че работят по съвест и никога не са били притискани. Казаха, че се чувстват обидени от думите му и призоваха Висшия съдебен съвет за обективна проверка.

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници