Гърция не е взимала данни за мигрантите заради ''софтуерен бъг''

Гърция не е взимала данни за мигрантите заради ''софтуерен бъг''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В официален документ на Европейската комисия пише, че гръцките власти не са извършвали пълна регистрация на мигрантите поради "бъг в софтуера".

Документът е от 4-ти март тази година и в него пише буквално следното: Гърция има проблем с бъг в софтуера и поради тази причина не може да взима пръстови отпечатъци от бежанците и да извършва пълната им регистрация. Това на практика означава, че в базата данни на ЕС липсват основни информации за мигрантите и бежанците, които са минали през южната ни съседка.

В документа се подчертава, че граничната служба на ЕС Фронтекс трябва до 15-ти март да посочи всички свои нужди за мандата си в Гърция.

От Гърция в Република Македония минаха над 750 000 души от началото на бежанската криза. Само за тази година техният брой е близо 90 000 души.

Властите в Атина организирано транспортират с автобуси и влакове всички мигранти до македонския граничен град Гевгелия. Днес в Брюксел ще се състои среща на върха ЕС - Турция с цел да бъде намерено решение на мигрантската криза.


#Гърция #мигранти #софтуер #ЕС #бежанци #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници