Лудогорец с още по-голям аванс на върха

Лудогорец с още по-голям аванс на върха
A A+ A++ A

Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Локомотив (Пловдив) в Разград и поне временно дръпна с цели 11 точки на върха в класирането преди изиграването на останалите срещи от междинния 23 кръг.

„Орлите“ отново не допуснаха попадение от този противник на „Лудогорец Арена“ и имат пет победи и само едно нулево реми в рамките на петте сезона, откакто са хегемони в българския елит.

Локомотив (Пловдив) записа шести мач без успех, като в този период са направили само един хикс с Монтана, но в дебюта на новия треньор Илиан Илиев определено изиграха много силен двубой и могат да извлекат позитиви от мача с шампионите, независимо от загубата.

Марселиньо с красив изстрел от 12 метра в 22-ата минута откри резултата в полза на домакините, като вратарят Ел Харуби не се намеси по най-добрия начин и позволи топката да мине голлинията му.

В 42-ата след изпълнение на ъглов удар Козмин Моци засече в наказателното поле, придавайки нетипична парабола на топката и прехвърли стража на Локо (Пд), който остана статичен и също допринесе за попадението.

След почивката Ел Харуби направи трета сериозна грешка, подарявайки топката пред пеналтерията на Светослав Дяков, който обаче уцели гредата. Две греди удариха и гостите – на Емил Гъргоров от пряк свободен удар и на Крум Стоянов от стопроцентово положение.

Още пропуски направиха и двата тима, като вратарят Владислав Стоянов се отчете с няколко блестящи намеси, за да опази аванса на Лудогорец.

Лудогорец вече има 45 точки – 11 повече от Берое и Левски, а Локомотив остава на седма позиция с 20 пункта.

#Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници