Преговаряме за купуване на изтребители Gripen

Преговаряме за купуване на изтребители Gripen
A A+ A++ A

Изтребителите Gripen ще могат да функционират 30 години, като през цялото време ще ги актуализираме, добавяйки нови функции. Това заяви по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на Saab Даниел Боестад. Той е в България, за да преговори с българското правителство евентуалните условия по покупката на изтребителите Gripen, които трябва да станат част от модернизацията на армията.

"Две страни от ЦИЕ – Чехия и Унгария работят с този изтребител от години", каза Боестад. По думите му той е най-модерният в света и продължава да бъде разработван. През пролетта на тази година се очаква да бъде показана следващата му версия.

Боестад обяви, че предложенията към България са подготвени и подчерта, че постигането на споразумение ще създаде трайни отношения с Швеция и много възможности за "нови фирми, нови бизнеси и нови комуникации между двете страни".

Боестад подчерта предизвикателствата на геополитическата ситуация и даде повече детайли относно компанията Saab.

"Имаме дейности в почти 100 държави. Европа е много важна за нас. За компанията работят около 15 000 души по света, повечето от които в Швеция", каза още той.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници