Няма потвърждение за контрабанда на гориво за България от ИДИЛ, увери вътрешният министър

Няма потвърждение за контрабанда на гориво за България от ИДИЛ, увери вътрешният министър
БГНЕС
A A+ A++ A

За момента няма потвърждение на информацията, че е засечена контрабанда на гориво за България с произход „Ислямска държава“. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти по повод информацията за проверки на ДАНС по сигнали за контрабанда на горива за България, идващи от "Ислямска държава".

Причина за проверката са станали сателитни снимки, получени от Съединените щати и Русия, благодарение на които е разкрита схема за доставка на контрабанден бензин в България с източник ИДИЛ.

За да установим по безспорен начин, се нуждаем от време, за да направим проверки. До този момент не сме имали основание на базата на проверките, които сме провеждали, да направим такъв извод. Предстои да проверим и да установим дали тези твърдения отговарят на истината “, обясни тя. „Наскоро имахме разговор с Ваньо Танов, той ме увери, че всички необходими проверки се правят в складовете, в които се доставят такова гориво“, допълни вътрешният министър.

Главният прокурор също увери, че до момента няма потвърждаване на подобна информация. „До момента такава информация не е постъпвала. Това е медийна информация. Така или иначе тя се проверява, тъй като се проверява и произхода въобще на всяка контрабандно гориво “, заяви той.

#контрабанда #гориво #ислямска държава #сателитни снимки #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници