Започва делото за клевета срещу Цветан Цветанов

Започва делото за клевета срещу Цветан Цветанов
Според съдия Мирослава Тодорова, Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Пловдивския районен съд започва делото за клевета, което председателят на Съюза на съдиите в България заведе срещу министъра на вътрешните работи.

Според съдия Мирослава Тодорова, Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация.

Решението делото да се гледа в Пловдив е на Върховния касационен съд, тъй като Тодорова е съдия в Софийския градски съд, отбеляза БНР.

Определеният съдия докладчик е Екатерина Роглекова, която ръководи наказателното отделение на Районния съд.

Конкретният повод за делото бяха две последователни интервюта на Цветан Цветанов, в които той обвини Мирослава Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

Съдия Тодорова не претендира за обезщетение, но ако министър Цветанов бъде осъден по заведеното частно наказателно дело, той може да бъде глобен от държавата с до 15 хил. лв. и наказан с обществено порицание.

Цветан Цветанов не е задължен да се яви лично пред съда. Мирослава Тодорова също няма да присъства на делото, на което ще бъде представлявана от адвокат Даниела Доковска.

Часове преди началото на процеса в Пловдив съдия Тодорова ще гледа едно от делата за злоупотреби в общинското дружество „Софийски имоти“.

#Мирослава Тодорова #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #дело #клевета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници