Подкрепата за Ангела Меркел в Германия расте, въпреки кашата с бежанската вълна

Подкрепата за Ангела Меркел в Германия расте, въпреки кашата с бежанската вълна
БГНЕС
A A+ A++ A

Подкрепата за Ангела Меркел в Германия расте, сочи последното социологическо проучване, публикувано от "Ройтерс". В същото време популярността на анти-имигрантската крайнодясна "Алтернатива за Германия" намалява.

Блокът на Меркел, състоящ от Християндемократичния съюз и Християнсоциалния съюз , има подкрепата на 37% от анкетираните според най-авторитетното проучване в страната "Deutschlandtrend", направено за националната телевизия ARD.

Одобрението към коалицията на Меркел премина през сътресения през последните месеци, след като много от гласоподавателите не одобриха решението на Германия границите да останат отворени за бежанците. През 2015 г. около 1.1 млн. имигранти влязоха в страната.

За да намалят потока, германските депутати приеха решение за затягане на правилата за приемане на бежанци и улесняване на депортацията на чуждестранни граждани, извършили престъпления.

Заради лошото време и ограниченията, наложени на някои от границите по пътя им, броят на имигрантите, влизащи в Германия, през последните дни намаля. В сряда само 140 души са прекрачили границата на фона на рекордните 10 000 души на ден от миналата година.

Според провелите изследването обаче липсва пряка връзка между броя на имигрантите и нивото на подкрепа за Меркел.

 

#Ангела Маркел #Подкрепа #социологически проучвания #Германия #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници