Албания не вижда причини да приема бежанци и имигранти

Албания не вижда причини да приема бежанци и имигранти
БГНЕС
A A+ A++ A

Албания отказа да отвори границите си за имигранти с аргумента, че няма необходимите условия, предаде BalkanEU, позовавайки се на изказване на премиера на страната Еди Рама.

"Няма да отворим границите си, защото нямаме основание да го правим. Нито имаме условията, нито капацитета, или абсурдната идея, че можем да спасим света. Докато други затварят границите си, докато Сърбия ги затваря, Македония ги затваря, защо трябва да идват в нашата страна?", коментира Рама и добави, че няма причина поведението на Албания да е по-различно от това на другите държави в региона.

Месеци по-рано самият Рама заяви, че страната е готова да приеме бежанци. Премиерът обаче обясни промяната в мнението си това, че готовността му е била "само ако има пропорционално разделяне на тежестта".

"Бях готов [да приема бежанци] само ако всяка страна се беше съгласила да приеме част от тежестта на кризата", заяви още Рама.

В същото време министърът на интеграцията на Албания Клайда Гьоша направи напълно противоречащо на думите на премиера изказване, според което Албания има готовност да се справи с наплив на бежанци и че албанските власти "няма да строят стени пред тези, които искат да влязат в страната".

 

#Албания #мигранти #бежанска вълна #Еди Рама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници