Манчестър Сити с ключов успех в Шампионска лига

Манчестър Сити с ключов успех в Шампионска лига
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Манчестър Сити взе важен аванс срещу Динамо (Киев) и след като записа успех с 3:1 като гост на украинците, се доближи изключително много до историческото си първо класиране на четвъртфинал в Шампионска лига.

Въпреки че бяха подчертани фаворити, „гражданите“ играха като много по-класен отбор само през първото полувреме, докато след почивката имаше равнопоставеност на двата тима.

Серхио Агуеро откри резултата в 15-ата минута след чудесно изпълнение на пряк свободен удар от страна на гостите. Най-добрата им атака – в 40-ата – пък доведе до второто попадение в мрежата на Динамо, дело на Давид Силва.

За Агуеро това бе 16-ти гол в последните му 17 мача от Шампионска лига, както и шести, реализиран от последните му 11 удара в турнира. Рахийм Стърлинг асистира за гола на Силва и вече има пръст в цели пет попадения в рамките на четири мача в ШЛ – три гола и две подавания.

В 58-ата минута с помощта на рикошет Витали Буялски намали изоставането на Динамо чрез шут извън наказателното поле. Така „гражданите“ за девети пореден път в ШЛ допуснаха поне едно попадение и остават само с четири сухи мрежи в 35 двубоя от турнира.

Яя Туре направи фрапантен пропуск в 82-ата минута, но в 90-ата се поправи със страхотен гол за крайното 1:3. Така котд'ивоарецът прекрати серия от 730 игрови минути без попадение в Шампионска лига.

По същото време ПСВ (Айндховен) и Атлетико (Мадрид) завършиха наравно 0:0.

#Манчестър Сити #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници