Египет призна, че катастрофата с руския "Еърбъс А321" в Синай е терористичен акт

Египет призна, че катастрофата с руския "Еърбъс А321" в Синай е терористичен акт
БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Абдел Фатах ас Сиси заяви, че самолетът е бил свален от терористи, които са искали да ударят туристическия сектор в страната и да навредят на връзките с Русия.

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси заяви в сряда, че руският самолет, който се разби в Синай миналата година, е бил свален от терористи, предаде "Ройтерс". Според държавния глава целта им е била да навредят на туристическия сектор в страната и на отношенията с Москва.

"Терористичните атаки със сигурност няма да спрат, но ако се обединим, ще ги победим. Който и да е свалил руския самолет, той е искал да удари туризма и връзките ни с Русия", коментира Ас Сиси.

Изявлението на държавния глава е първият официален коментар от страна на Египет, в който държавата признава, че самолетът е бил умишлено свален. Русия вече обяви, че на борда е имало взривно устройство. Редица западни страни също изразиха мнение, че катастрофата е следствие на терористична дейност, но досега Кайро твърдеше, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на тази теза.

 

#самолетна катастрофа #Египет #Синай #терористичен акт #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници