Връщат в Гърция съучастника на убиеца на българчето Ани

Връщат в Гърция съучастника на убиеца на българчето Ани
A A+ A++ A

Окръжният съд в Габрово допусна предаването на Незиф Ахмедов от Дряново на властите в Република Гърция. Това става заради издадена за него Европейска заповед за арест. Мъжът е обвинен в съучастие в садистичното убийство на 4-годишната Ани Борисова, извършено през април м.г.. Тогава бащата на детето Станислав Бакърджиев го насече, свари телцето му и го изхвърли в контейнер, а в последствие родителите го обявиха за изчезнало.

За зверството разказа пред българските власти именно Незиф, който живеел в квартирата на приятеля си в Атина. В последствие разследването откри следи от Незиф на местопрестъплението и на 11 септември 2015 година от Апелативната прокуратура в Атина бе издадена Европейска заповед за арест и предаване на българския гражданин.

Заповедта е издадена с цел провеждане на наказателно преследване срещу Незиф Ахмедов за извършено престъпление на територията на Република Гърция - умишлено убийство на малолетно дете, извършено в съучастие с друго лице, гавра с починал и незаконно ползване на оръжие.

С оглед данните по делото съдът счете, че издадената Европейската заповед за арест съответства на изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и на Рамковото решение на Съвета на Европа от 13 юни 2002 година.

Съдебният състав прецени, че не са налице предвидените в закона основания за отказ да се изпълни получената заповед и отчете предоставените от искащата страна гаранции, осигуряващи необходимата закрила на българския гражданин в случай на присъда в издаващата държава.

Решението на Окръжен съд - Габрово подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Велико Търново в 5-дневен срок.

Междувременно за четвъртък в апелативната инстанция е насрочено дело по жалба на Незиф срещу мярката му за неотклонение и задържането му в ареста.

#Гърция #мъж #убийство #съучастник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници