Насилниците от Кьолн може никога да не бъдат заловени

Насилниците от Кьолн може никога да не бъдат заловени
A A+ A++ A

Повечето от мъжете, които извършиха сексуално насилие срещу жени в град Кьолн на Нова година, може никога да не бъдат заловени, съобщи директорът на полицията. Детективите досега са идентифицирали 75 заподозрени, повечето от които са от Северна Африка и са влезли в Германия незаконно или търсят убежище. Над 500 жалби са били подадени в полицията, като 40 процента от тях са за сексуално насилие.

Записите от камерите не са достатъчно добри, за да се определят ясно сексуалните нападения. Виждат се някои кражби, но това е всичко. Разчитаме на показания на свидетели и на жертвите да идентифицират своите нападатели, каза директорът на полицията Юрген Матис.

Двама мароканци и един тунизиец ще се явят пред съда по обвинение в кражба. Това е първият процес във връзка с атаките от новогодишната нощ. 13 мъже са били арестувани за кражби, но само един, 26-годишен алжирец, търсещ убежище, е задържан по подозрение в сексуално нападение. Според официален доклад кьолнската полиция е допуснала "сериозни грешки", тъй като не е извикала подкрепления и заради начина, по който е била информирана обществеността.

Около 1000 мъже от северноафрикански и арабски произход се събраха край главната гара на Кьолн на 31 декември. Организирани в по-малки групи, те заобикаляха жени, заплашваха ги и ги нападаха.

#Кьолн #бежанци #нападения #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници