Съставка на червеното вино пречи на наддаването на тегло

Съставка на червеното вино пречи на наддаването на тегло
A A+ A++ A

Според статия, публикувана в Journal of Biological Chemistry, съставка на червеното вино, гроздето, боровинките и други червени плодове – piceatannol, блокира процеса на съзряване и уголемяване на мастните клетки.

Учените, провели изследването, предполагат, че откритието им ще помогне за разбирането и контрола на затлъстяването.

Piceatannol нарушава експресията на гените и действието на инсулина по време на съзряването на мастните клетки. При наличието на piceatannol формирането на мастната тъкан е забавено, дори напълно прекъснато.

Предполага се, че образуването на мастната тъкан е важен процес, блокирането на който може да предотврати натрупването на мазнини и в по-глобален план – образуването на мастна тъкан и затлъстяване.

Предстоят нови изследвания в тази насока.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници