Обама започва предизборната си кампания на 5 май

Обама започва предизборната си кампания на 5 май
Американският президент Барак Обама ще започна кампанията по преизбирането си на 5 май в щатите Охайо и Вирджиния. Снимка: abcnews.com
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама ще започна кампанията по преизбирането си на 5 май в щатите Охайо и Вирджиния.

От предизборния щаб на американския държавен глава съобщиха, че кампанията на Барак Обама, който от началото на годината участва в събития за набиране на средства, ще започне постепенно да набира сила, предаде АФП, цитирана от bTV.

„Очевидно е, че президентът има много работа. Затова ще организираме допълнителни митинги и срещи със симпатизанти, когато преценим, че е нужно“, заяви Джим Месина.

На първите срещи с избирателите ще присъства и съпругата на президента Мишел Обама, която в момента има много по-висок рейтинг на популярност от американския държавен глава.

Междувременно кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президентските избори Нют Гингрич обяви намерението си да се оттегли следващата седмица от надпреварата и да обяви подкрепата си за фаворита Мит Ромни.

Ромни спечели още пет предварителни избори на републиканците преди два дни и се позиционира като сигурен кандидат за изборите през ноември, припомнят наблюдатели.

#Барак Обама #Обама #Президент на САЩ #предизборна кампания #Мит Ромни #Нют Гингрич #Мишел Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници