Реал Мадрид дръпна пред Рома в Шампионска лига

Реал Мадрид дръпна пред Рома в Шампионска лига
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

С красиви голове след почивката на Кристиано Роналдо и Хесе Родригес Реал Мадрид постигна комфортна победа с 2:0 над Рома и разочарова препълнения стадион "Олимпико" в първия мач от осминафиналите в Шампионска лига.

Така след осем неуспешни опита срещу италиански опоненти в най-силния турнир "белия балет" има отлична възможност да елиминира тим от Ботуша, и то при първите изяви в ШЛ на новия си треньор Зинедин Зидан.

Подробности и видео от дербито от Шампионска лига между Рома и Реал Мадрид вижте в Sporta.bg

Домакините обаче могат да се чувстват ощетени, защото малко преди края на срещата не получиха чиста дузпа за нарушение на Даниел Карвахал срещу Алесандро Флоренци.

По същото време в дербито на дебютантите във фазата на елиминациите Волфсбург взе аванс преди реванша на своя стадион срещу Гент, побеждавайки с 3:2 в Белгия.

По същото време в Беглия шампионът Гент приема Волфсбург в друг осминафинален двубой. Гостите водят с 3:2 с попадения на Юлиан Дракслер в 44-ата и 53-ата минута, както и с гол на Максимилиан Крузе в 60-ата. В 80-ата Крумс намали, а в 89-ата Кулибали се разписа за втори път в мрежата на германския тим.

Рома се справяше с блокирането на Кристиано Роналдо до 57-ата минута, но тогава португалецът направи елегантен финт срещу Алесандро Флоренци и с мощен изстрел от около 20 метра прониза мрежата на "вълците". 

Суперзвездата на Реал Мадрид бе критикуван, че не се е разписвал далеч от "Сантяго Бернабеу" от декември месец, но именно на "Олимпико" реализира 33-ия си гол във всички турнири от началото на сезона и общо 89-ти в кариерата си в Шампионска лига.

Чиста дузпа за нарушение на Даниел Карвахал срещу Алесандро Флоренци не бе отсъдена в 75-ата минута, а в 85-ата резервата Хесе Родригес с чудесен изстрел по диагонала от границата на наказателното поле приключи спора в полза на Мадрид - 0:2.

#Реал Мадрид #Шампионска лига #Рома

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници