Австрия слага дневна квота за мигрантите

Австрия слага дневна квота за мигрантите
БГНЕС
A A+ A++ A

Австрия ще ограничи броя на имигрантите, влизащи в страната, до 3200 души на ден, заяви вътрешният министър на страната Йохана Микъл-Лайтнер.

Австрия ще ограничи броя на имигрантите, влизащи в страната, до 3200 души на ден, заяви вътрешният министър на страната Йохана Микъл-Лайтнер, цитирана от "Ройтерс".

Още вчера тя съобщи, че Австрия ще въведе дневни и почасови квоти за броя на влизащите в страната мигранти. По груби изчисления в държавата всеки ден влизат около 1000 души, основно през границата със Словения.

По-рано през седмицата Любляна също обяви, че ще намали влизането на мигранти на своята територия заради аналогичните мерки, предприети от Виена, като целта е броят на мигрантите, преминаващи през граничния пункт Сентил на границата с Австрия, да не надминава 1000 души дневно.

"Ефектът на доминото по балканския маршрут се разгръща по план", каза вчера Микъл-Лайтнер, цитирана от австрийския в. "Курир" и БТА. "Важно е всяка страна постепенно да ограничи потока при своята граница и да направим това в съгласие помежду си", заяви тя.

След като вчера Виена обяви плановете си за дневни квоти за бежанци, Хърватия изпрати допълнителни гранични сили и сили за борба с безредиците, за да следят района по и около границата със Сърбия.

 

#Австрия #мигранти #квота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници