Започва строежът на новите къщи в село Бисер

Започва строежът на новите къщи в село Бисер
Село Бисер беше залято в началото на месец февруари от триметрова приливна вълна, след като се скъса стена на язовир „Иваново“. Снимка: Министерство на отбраната
A A+ A++ A

Започва изграждането на първите 10 къщи в наводненото село Бисер, които ще бъдат построени с финансовите средства, набрани от благотворителната кампания на Българския Червен кръст.

Символичната първа копка ще направят министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и председателят на БЧК Христо Григоров, предаде bTV.

Стойността на строителството е 74 000 лева за къща от 108 квадрата.

„В тази цена не са включени дарените бетон и арматури“, обясни областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Дарените от фирма типове проекти, одобрени от областната управа, предопределят строителството на новите къщи да бъде традиционното монолитно и ще приключи след три месеца.

„Изборът на семействата, за които ще бъдат построени първите къщи, е направен изцяло от обществения съвет на хората от селото“, обясни Узунова.

Принципът е бил къщите да са за хора, които няма къде да живеят. Избраните в момента прекарват дните си във фургони или при познати.

Село Бисер беше залято в началото на месец февруари от триметрова приливна вълна, след като се скъса стена на язовир „Иваново“. При наводнението загинаха 10 души, а десетки къщи бяха разрушени.

С парите от даренията трябваше да бъдат построени общо 57 къщи на мястото на тези, които наводнението разруши напълно. Засега обаче парите стигат само за 10, като за останалите се очакват още дарения.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #язовир „Иваново“ #наводнение #къщи #Бисер #село Бисер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници