КРИБ вече не иска оставката на Бъчварова

КРИБ вече не иска оставката на Бъчварова
Кирил Домусчиев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесът се нуждае от реформи в енергетиката, правосъдието, образованието, здравеопазването, по-голяма активност в борбата със "сивия" сектор. Има нужда и от съответни корекции в сектор "Сигурност". Това заяви пред журналисти в МС председателят на КРИБ Кирил Домусчиев сред среща на организацията с премиера Бойко Борисов.

Това са били и темите, обсъдени от КРИБ на днешната среща. Има много теми, по които, ако и правителството се вслуша в нашите препоръки, ще го подкрепяме и ще работим заедно, за да може нещата във всеки сектор да са по-добре, заяви Домусчиев, цитиран от БТА.

На срещата са присъствали вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, министърът на енергетиката Теменужка Петрова, министърът на финансите Владислав Горанов.

В отговор на въпрос Домусчиуев заяви, че организацията не иска оставката на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Разчитаме, че както хванаха стрелците по Алексей Петров, те ще докажат и кои са виновните по убийството на Антов, заяви Домусчиев.

Председателят на Камарата на строителите в България Светослав Глосов заяви, че темата спрения търг за два лота на магистрала "Хемус" не е била обсъждана на днешната среща. Помолен да изрази позицията на камарата по темата Глосов заяви, че причината за спирането на търга вчера е била оповестена от премиера, а днес е била изразена и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и допълни, че "не вижда драма във всичко това". Обжалването от някои компании не е свързано с процедурите по търга, а с класирането, каза Глосов и допълни, че това се случва в 99 процента от търговете по обществените поръчки.

#Кирил Домусчиев #КРИБ #бизнес #правителство #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници