38 деца се натровиха в луксозен хотел в Кюстендил

38 деца се натровиха в луксозен хотел в Кюстендил
Деца от София и Костинброд, които са на зелено училище в луксозен СПА хотел в Кюстендил, са приети в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне. Снимка: snimka.bg
A A+ A++ A

Деца от София и Костинброд, които били на зелено училище в луксозен хотел в Кюстендил, са приети в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне.

Директорът на районната здравна инспекция в Кюстендил д-р Христо Кознички съобщи пред БНР,става въпрос за общо 112 деца и 10 възрастни. Те са били настанени на 23 април в хотел "Стримон" в града. От 17 часа на 25 април до 8 часа днес са приети 26 деца с натравяне. В момента настанените деца в болницата в Кюстендил са 38.

В сряда следобед едно по едно децата започнали да повръщат. Веднага от хотела са транспортирани до Спешния център и след това настанени в болницата, предаде bTV.

Учениците, които са във втори и трети клас, се оплаквали от остри болки в корема. Взети са мерки за овладяване на повръщането и децата са оставени за лечение в болницата.

„Половината деца вече са в добро състояние, но има някои, които ще останат за лечение. Все пак нямаме ученици с тежко обезводняване“, заяви директорът на кюстендилската болница д-р Александър Величков. По думите му вече са взети проби от храната в хотела, както и от басейна.

Голяма част от родителите, изпратили децата си на зелено училище, вече са пристигнали в Кюстендил.

В болницата дойохае и кметът на града Петър Паунов, директорът на районната здравна инспекция – д-р Христо Кознички, и началникът на регионалната дирекция на Агенцията по храните.

Според учителките, придружаващи учениците, има вероятност неразположението да не е свързано с храната в хотела, а с изворна вода, която децата пили по време на разходка.

В четвъртък ще бъдат взети и проби от чешмата, намираща се в околностите на Кюстендил.

#деца #зелено училище #Кюстендил #натравяне #хотел #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници