Apple отчита рекордно второ тримесечие, продава 35 милиона броя iPhone

Apple отчита рекордно второ тримесечие, продава 35 милиона броя iPhone
A A+ A++ A

Със сигурност сред финансовите резултати от първото тримесечие на 2012 г., които се очакват с повишен интерес от потребителите и инвеститорите, са резултатите на Apple. Ако сте се чудили дали компанията ще продължи серията си от рекорди, отговорът е да. През първите три месеца на годината Apple отчитат $39,2 милиарда приходи и $11,6 милиарда чиста печалба, което е годишно увеличение съответно с 58,9% и 93,7%. За тези забележителни резултати са допринесли продажбите на 35,1 милиона броя iPhone и 11,8 милиона таблета iPad. Продажбите на смартфони с марката на Apple отбелязват 88% годишен ръст, докато за таблетите тази цифра е 151%.

При компютрите цифрите не са толкова впечатляващи, но въпреки това и техните продажби за тримесечието са с 6,4% годишен ръст и 4 милиона продажби за периода. При iPod ситуацията е малко по-различна, отколкото при останалите продукти на Apple, но логична - продажбите на плеърите продължават да спадат. Този път понижението е с 15% на годишна база, като продадените плеъри за трите месеца са 7,7 милиона броя.

Междувременно Apple обяви, че тази година конференцията Worldwide Developers Conference ще се проведе между 11 и 15 юни в Сан Франциско. Дали на нея ще се състои премиерата на iPhone 5 тепърва предстои да разберем.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници