И ДПС заплашиха правителството с вот на недоверие

И ДПС заплашиха правителството с вот на недоверие
ДПС заплашиха, че ще поискат вот на недоверие на правителството, ако бъде одобрено предложението на финансовият министър Симеон Дянков за промени в Сребърния фонд. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

ДПС заплашиха, че ще поискат вот на недоверие на правителството, ако бъде одобрено предложението на финансовият министър Симеон Дянков за промени в Сребърния фонд.

„Лесно и бързо ще се съберат подписи за искане на вот на недоверие на правителството, ако се реализира намерението на управляващите за харчене на парите от Сребърния фонд“, такава закана отправи Йордан Цонев от ДПС в декларацията от името на движението при откриването на пролетната сесия на 41-вото Народно събрание, предаде „Дарик“.

По думите на Цонев няма как ДПС, което дванадесет години е участвало активно в създаването на тези резерви, да подкрепи такава стъпка.

Депутатът допълни, че движението ще бъде много яростен противник на промените за Сребърния фонд, и допълни, че е много вероятно да се инициира вот на недоверие, като Цонев гарантира, че от партията няма „да тичат да събират подписи“.

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов пък поиска ГЕРБ да се вслуша в съветите им да обърне специално внимание за съживяване на икономиката на основата на вътрешни фактори.

„Да бъдат облекчени условията - данъчни, организационни и всякакви други законодателни за малкия, средния бизнес, самонаетите лица“, призова Костов.

Ангел Найденов от БСП заяви, че през новата сесия социалистите ще отстояват идеята за референдум за АЕЦ „Белене“.

„Огромната пропаст между дневния ред на Народното събрание и очакванията на хората, от друга страна, е най-кратката характеристика на този парламент. И най-яркият и пресен пример е решението на НС за спиране на проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“. А най-грозният скандал е провалът на вота на недоверие“, каза Найденов.

Тодор Димитров от ГЕРБ декларира готовността на управляващите да продължат усилията си за запазване на финансовата стабилност на страната. Той припомни взетите мерки за стабилни доходи и непроменените нива на данъците.

„Колеги от опозицията, опитвахте се да отклонявате вниманието на обществото, да подменяте дневния ред. Стана ясен обаче задкулисният ви замисъл - лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация. Днес обаче всички сме свидетели, че вие, колеги вляво, не можете да съберете дори нужните ви подписи, за да поискате вот на недоверие. Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсене на осем подписа“, попита народният представител.

Димитров подчерта, че остава като приоритет и постоянният ангажимент на управляващите за строителство на големи инфраструктурни обекти.

#Синята коалиция #ГЕРБ #Тодор Димитров #Йордан Цонев #Иван Костов #Министър на финансите #Симеон Дянков #Сребърния фонд #вот на недоверие #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници