Македония издига втора ограда по границата си с Гърция

Македония издига втора ограда по границата си с Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Македонската армия започна да изгражда втора ограда по границата със съседна Гърция и по-специално край кота 59, предаде БГНЕС.

Македонските войници започнаха изграждането на втората телена ограда вчера сутринта. На практика се получават две огради с малък тунел помежду им.

Според македонското вътрешно министерство от началото на година в Македония от Гърция са пристигнали около 60 000 мигранти. В съботния ден в Идомени недалеч от град Гевгелия пристигнаха 69 автобуси с мигранти. През следващите дни се очаква увеличаване на мигрантския поток към Македония поради спирането на стачката на гръцките морски служители.

Македонският министър на външните работи Никола Попоски съобщи, че няколко държави са предложили помощ за охрана на македонско-гръцката граница. Унгария, Чехия, Словаки, Хърватия и Сърбия са сред страните, които са предложили помощ при изграждането на центъра на регистрация.

"Няколко държави изразиха желание да изпратят лодки, полицаи и оборудване", каза още Попоски.

"Най-важното нещо е, че ние имаме хората и оборудването, които могат да контролират границата и да извършват регистрацията, където хората да пресекат легално границата. Македония вече използва за такива цели своята армия", подчерта Никола Попоски.  

#Гърция #Македония #бежанци #автобуси #Никола Попоски #Унгария #Чехия #Словакия #Хърватия #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай