Над 17 районни ръководители напускат ДСБ

Над 17 районни ръководители напускат ДСБ
На 9 април тази година Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин прекратиха членството си в партията на Иван Костов. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Над 17 представители на районните ръководства на ДСБ в София прекратяват членството си в партията, става ясно от декларация на напускащите.

„Днес, 25 април, ние, представители на районните ръководства на ДСБ в София, обявяваме решението си да прекратим членството си в партията. Напускаме с огорчение, защото каузата, на която отдадохме времето, енергията и мечтите си, се превърна в инструмент за политическо оцеляване”, се казва в документа.

В него се посочва, че причините за това „тежко” решение са много и са били натрупвани в течение на дълго време.

„Сред по-важните от тях можем да посочим: пълната липса на активна политическа и обществена дейност на местните структури на ДСБ; неучастието в местни инициативи, което да легитимира партията сред избирателите, превръщането им в инкасатори на членски внос и логичният резултат – рязкото спадане на броя на членовете и симпатизантите; затварянето на ръководните структури в себе си и липсата на контакт и санкция от редовите членове; отказът от демократично зачитане на правото на отделни членове за собствен избор за участие или неучастие в определени партийни структури и при упражняване на такова – тяхното охулване и сатанизиране; отказът да се търсят и отстраняват причините за неблагополучията в ДСБ и усилията проблемите да бъдат единствено замазвани и омаловажавани”, гласи декларацията.

Според напускащите членова цялата тази нездрава атмосфера е довела софийската организация на ДСБ до „катастрофално състояние, при което духът и енергията на свободомислещите в ДСБ бяха употребени за оцеляването на тесен кръг хора в партията”.

„Нещо повече, ръководството на партията проспа предложенията за дебат върху състоянието й и предпочете да нападне и обругае тези, които го направиха. В резултат ръководството на ДСБ: подмени ценностите, с които се основа ДСБ; доведе партията до дълбока криза, която не можа да преодолее; имитира опозиция и не защитава интересите на гражданите”, посочват вече бившите районни ръководители.

„Решението ни е трудно и въпреки него запазваме добрите си чувства към онези наши приятели, които ще изберат да останат в ДСБ", се казва в декларацията, подписана от над 17 председатели и членове на районни ръководства от ДСБ София.

Това са: Мина Дедова – член на Националния вътрешно - партиен арбитраж на ДСБ; Тодор Сантов – член на Софийското ръководство на ДСБ (до март 2012); Иветка Петрова – Председател на ДСБ р-н Кремиковци, втори мандат заместник кмет на район Кремиковци- Столична община; Лилия Христова – Председател на ДСБ, р-н Лозенец; Константин Симеонов – Председател на ДСБ, р-н Възраждане; Силвия Диманова – Председател на ДСБ, р-н Студентски; Александър Борисов – кмет на с. Кокаляне, р-н Панчарево; Стефан Павлов – Заместник председател на ДСБ, р-н Студентски; Дафинка Йончева – Заместник председател на ДСБ, р-н Кремиковци; Драгомир Бояджиев – член на ръководството на ДСБ, р-н Лозенец; Елена Андонова – член на ръководството на ДСБ, р-н Лозенец; Величка Драганска – член на ръководството на ДСБ, р-н Възраждане; Калин Гетовски – член на ръководството на ДСБ, р-н Студентски; Валентина Иванова – член на ръководството на ДСБ, р-н Студентски; Людмил Тишев – член на ръководството на ДСБ, р-н Студентски; д-р Светлана Мурат – член на ръководството на ДСБ, р-н Панчарево; Иво Иванов – член на ръководството на ДСБ, р-н Панчарево и членове от районните организации.

На 9 април тази година Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин прекратиха членството си в партията на Иван Костов, припомня БГНЕС.

Тогава четиримата написаха в мотивите си, че никога няма да приемат, който и да е, да представя тяхното участие в политиката като своя инвестиционна програма.

„В началото на 2012 г. се опитахме да повдигнем дебат за случващото се в ДСБ и десницата, за липсата на кауза и за заплахата да оставим най-активната част от българското общество без политическо представителство. Дебат обаче не се случи. Вместо това ни беше отговорено, че вече няма да се „инвестира" в нас", заявиха тогава напусналите.

#ДСБ #София #Даниел Митов #Петър Николов #Прошко Прошков #Христо Ангеличин #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"