Франция обвини съюзниците на Асад за прекратените преговори за Сирия

Франция обвини съюзниците на Асад за прекратените преговори за Сирия
БГНЕС
A A+ A++ A

Френският външен министър Лоран Фабиюс обвини сирийското правителство и неговите съюзници за провала на мирните преговори в Женева, предаде РБК, като цитира "Ройтерс". Фабиюс осъди и настъплението на сирийската армия към Алепо с подкрепата на Русия.

"Франция напълно подкрепя решението на представителя на ООН да прекрати преговорите, тъй като нито режимът на президента Башар Асад, нито неговите съюзници се отнесоха добросъвестно към тях", подчерта министърът.

Разговорите за намирането на мирен изход от конфликта в Сирия бяха прекратени на 3 февруари. По думите на специалния посланик Стафан де Мистура процесът се нуждае от незабавната подкрепа на международните сили, в частност на Русия и САЩ. Де Мистура добави, че преговорите ще бъдат възобновени на 25 февруари.

Според сирийския посланик в ООН опозицията е искала да се оттегли от преговорите и това е накарало Де Мистура да обяви пауза в тях.

Стафан де Мистура увери, че това "не е нито край, нито провал на преговорите". Преди предвиденото възобновяване на преговорите на 11 февруари в Мюнхен ще се събере международната група за подкрепа на Сирия, съставена от двадесетина страни.

По-рано на 3 февруари сирийската армия отряза главния път за доставка на провизии за сирийската опозиция, водещ от Турция на север до Алепо.

#Сирия #война #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници