Сергей Лавров: САЩ разбират, че не може да изолират Русия

Сергей Лавров: САЩ разбират, че не може да изолират Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Вашингтон разбира, че не може да изолира Русия или да ограничи нейното влияние само на регионално ниво. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Във Вашингтон вече разбират, че не могат да изолират Русия или да ограничат нейното влияние на регионално равнище. Не е случайно, че заедно с агресивната риторика по наш адрес администрацията на президента Барак Обама не прекратяваше диалога с нас по широк кръг от проблеми. При това тя бе инициатор, многократно ни молеше за подкрепа по много въпроси“, каза Лавров в интервю за италианското списание „Лимес“.

Руският външен министър подчерта, че Москва винаги е предлагала на САЩ да „развиват двустранни отношения на честна партньорска основа, без диктат и принуда“.

„Когато САЩ решиха да ограничат сътрудничеството – те започнаха да правят това много преди избухването на украинската криза, въпреки че някои се опитват да представят нещата така сякаш тя е причината за това – ние предупредихме, че тази линия води до задънена улица“, добави Лавров.


#Русия #САЩ #Сергей Лавров #Барак Обама #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници