Външно министерство препоръча на българите в Гърция да избягват обществените прояви

Външно министерство препоръча на българите в Гърция да избягват обществените прояви
БГНЕС
A A+ A++ A

Утре (4 февруари) страната ще бъде парализирана от генерална стачка на работещите в държавния и частния сектор.

Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на българите в Гърция да избягват масовите обществени мероприятия, а при пътуване към страната в следващите дни – да следят информацията за блокиране на гранични пунктове и пътища вътре в страната.

"Транспортните фирми и пътуващите с автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка във връзка с очакванията освен ГКПП да бъдат блокирани входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания както в големите градове, така и на пътни възли извън тях", препоръчва ведомството.

За утре (4 февруари) в Гърция ще се проведе генерална стачка, организирана от двата големи синдиката на работещите в частния и държавния сектор срещу плановете на правителството за пенсионна реформа. Тролейбусите и надземното метро ще са в състояние на 24-часова стачка. Моряците, пристанищните работници, таксиметровите шофьори, бензиностанциите и аптеките няма да работят. Автобусите, трамваите и метрото ще се движат само между 9.00 и 21.00 часа на 4 февруари. През целия ден болниците ще бъдат с органичен състав. Очакват се масови синдикални и протестни прояви в големите градове, посочва МВнР.

Ведомството отбелязва и че се засилват протестите на земеделските производители, а пропускателните пунктове по границата с България, Турция и Република Македония са блокирани при произволен режим. Блокирани са и транспортни връзки в цялата страна, включително Пелопонес, о. Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина.

Не се очертава облекчаване на пътната и вътрешна обстановка и в дните след 4 февруари, посочва министерството.

МВнР препоръчва при възникване на инциденти да се изпълняват стриктно указанията на органите на реда и посочва, че съдействие и информация може да се търсят от българското посолство в Атина и от консулството в Солун.

#Гърция #протест #стачка #Министерство на външните работи на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници